2016 m. spalio 1 d., šeštadienis

STEBUKLINGAS MONOI ALIEJUS


Prieš kelerius metus Monoi aliejus buvo vienas pirmųjų mano aprašytų grožio produktų. Šiandien apie jį noriu papasakoti dar kartą, ir ne veltui. Mano manymu, tai vienas tų produktų, kurį atradus, gyvenimas be jo atrodo nebeįmanomas. 

Tačiau, visų pirma, aptarkime, kas apskritai yra Monoi ir kodėl jis toks stebuklingas? Taigi, Monoi kilmės vieta - Prancūzų Polinezija arba Taitis. Iš tiesų, pats žodis Monoi reiškia ne kokį nors egzotišką tik tuose kraštuose randamą augalą, o aromatizuotą aliejų. 

Natūraliai išgaunamas, šis produktas susideda iš dviejų ingredientų - kokosų aliejaus ir Taičio gardenijų žiedų. Rankomis rinkti gardenijų žiedai yra pamerkiami į natūralų kokosų aliejų ir jame laikomi apie mėnesį laiko, kol aliejus prisigeria žiedų kvapo.  Taip įprastam kokosų aliejui suteikiamas nepaprastas kvepalus primenantis gėlių aromatas ir suminkštinama paprastai kietoka kokosų aliejaus konsistencija. Dėl to Monoi aliejus tirpsta kiek žemesnėje temperatūroje - jau 25 laipsnių temperatūroje jis tampa skaidrus ir skystas. 

Jau daugelį metų šis aliejus plačiai naudojamas kūno ir plaukų priežiūrai. Paprastai jis naudojamas kaip odos ir plaukų minkštiklis, mat per išties trumpą laiką (galiu patikinti savo pačios patirtimi) suminkština net labiausiai išsausėjusią odą ir suteikia jai aksominio švelnumo. Ir aš kalbu apie tikrą matomą ir juntamą efektą, o ne tik reklamose nuvalkiotą frazę. 

Natūralus kokosų aliejus savo sudėtyje turi daug baltymų, ypač reikalingų tiek sveikai odai, tiek plaukams, mat šiuos natūraliai sudaro nemaža dalis baltymų. Be to, jame gausu vitamino E, dar kartais vadinamo grožio vitaminu, kurio paprastai mūsų organizme trūksta, nes jis gana sunkiai įsisavinamas, o jo galima rasti nedaugelyje produktų. Vitaminas E veikia kaip stiprus antioksidantas - padeda neutralizuoti laisvųjų radikalų poveikį, o odai ir plaukams suteikia elastingumo, kuris su amžiumi natūraliai nyksta. 

Pagrindiniai Monoi aliejaus privalumai odai - tai, kad šis aliejus, visų pirma, pastebimai minkština ir drėkiną net pačią sausiausią odą, antra - dėl vitamino E padeda apsaugoti odą nuo kenksmingų aplinkos veiksnių ir toksinų. 

Šį produktą pradėjau naudoti kaip nepamainomą priemonę sausos odos priežiūrai. Maniškė - itin sausa. Reguliariai neprižiūrima, ji tampa ne tik šiurkšti, bet ir vizualiai skyla, ima pleiskanoti ir niežėti. Pastebėjusi greitą šio aliejaus poveikį, ėmiau jį naudoti kasdien ir negaliu atsigėrėti. Esu išbandžiusi ne vieną kūno kremą ar losjoną, nuo pačių paprasčiausių iš parduotuvės iki brangių specializuotų vaistinėse parduodamų produktų, tačiau nė vienas iš jų nebuvo toks efektyvus kaip Monoi. 

Jį toliau naudoju ir laukdamasi. Dar vienas šio aliejaus privalumas tas, kad jis ne tik tinka nėščiosioms, bet ir yra rekomenduojamas strijų prevencijai. Didindamas odos elastingumą, jis palengvina ir spartų odos tempimąsi augant pilvui, dėl ko ir atsiranda neišvaizdžios strijos. Be to, šis aliejus rekomenduojamas ir krūtinės odos priežiūrai, kuri nėštumo metu taip pat kenčia nuo hormonų pokyčių ir tempimo. 


O dabar apie patį aliejų. Normalioje kambario temperatūroje šis aliejus primena kietoką sviestą arba tiesiog įprastą kokosų aliejų, kuris normalioje būsenoje yra kietas. Šildomas (jau 25 laipsnių temperatūroje) aliejus ima tirpti, tampa skaidrus ir skystas. 

Tiesa, man pačiai nepatinka naudoti jį skystą, nes tada šis varva ir taip sunaudoju daugiau produkto nei reikia. Paprastai eidama į dušą palieku aliejaus stiklainėlį netoli vonios, kad nuo garų šis suminkštėtų iki minkšto sviesto konsistencijos ir tuomet nedidelį kiekį ištirpindama tarp delnų tepu ant odos. 

Sakoma, kad natūralius aliejus reikia tepti ant drėgnos odos, kad šie lengviau pasiskirstytų ir įsigertų bei sulaikytų odoje drėgmę. Pastebėjau, kad Monoi taip pat patogu naudoti tiek ant drėgnos, tiek ant sausos odos. Net naudojamas ant sausos odos jis pakankamai lengvai tepasi, priešingai nei tiesiog kokosų ar kitų riešutų aliejai. 

Kita vertus, gardenijų kvapas gana saldus ir intensyvus. Nors man asmeniškai šis be galo patinka, tikiu, kad kai kurias gali erzinti. Tuo labiau, kad šis kvapas išlieka tikrai ilgai ir lengvai įsigeria į drabužius. Tiesa, toms, kurioms nepatiks gardenijų aromatas, siūlau pabandyti identišką vanilės aromato Monoi. 

Šių aliejų galima įsigyti Biokosmetikos akademijoje. 100 ml talpos pakuotė kainuoja 15 eurų. Atrodo nepigu, tačiau tokio aliejaus kiekio pakanka gana ilgam laikui. Tokio indelio man paprastai pakanka apie 4-5 mėnesius. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą